Nevolte ty, kteří nebudou vládnout.

15. 10. 2010 7:50:00
„Dobrý den, mohu Vám nabídnout leták profesora Bednáře, kandidáta do Senátu za Českou republiku?“. Kolovrátkoidní fráze při rozdávání letáků v senátní kampani, jakých slyšíme u stanic metra spousty. Ale ten doplněk „za Českou republiku“ je vyjímečný. Ne nicneříkající „za volební obvod číslo 19“, ale vskutku „za Českou republiku“. Naprostá většina těch ostatních kandidátů jsou jen kandidáti „za volební obvod ten a ten“, zájmy České republiky ale nereprezentují.

Exprezident Havel na billboardu naznačoval, koho on nebude volit. Přitom propásl pěknou příležitost optimisticky dodat „Ztracená vláda věcí tvých zpět se k tobě, lide, navrátí“. Tak to alespoň zmíním já: vláda věcí tvých zpět se k tobě, lide, nenavrátí, pokud do Senátu budeš volit ty, kteří nebudou vládnout.

Nevolte ty, kteří nebudou vládnout. Je to zbytečné. Nevolte ty, kteří říkají o přebírání nařízení z Bruselu: „Nejásám, ale schválit se to musí“, jako onehdá Topolánek o Lisabonské smlouvě.

Nevolte ty, kteří se budou schovávat za záda Bruselu. Ty, kteří budou říkat: my nic, my muzikanti, za všechno mohou směrnice EU a ty my nezměníme.

Nevolte ty, kteří nebudou vládnout. Nemá to cenu. I kdybyste je nakrásně zvolili, nehnou pro vás prstem. Nebudou moci, podle nich nelze jít proti tomu, co přijde z Bruselu. Tací nebudou bránit v Senátu přijímání nesmyslných zákonů, které jsou jen implementací nařízení shora. Nebudou vládnout. Na to však stačí úředník a policajt. K tomu nepotřebujeme politika. Jen takový politik má cenu, který chce vládnout. Který chce ovlivňovat dění. Který neodkýve všechno, co mu položí na stůl nebo co mu nadekretují.

Prostě nevolte ptáky, kteří trpí závratí.
Nevolte veřejnou fajfku, která umožní se hrabat ve vašich věcech soukromých.
Nevolte úředníka z vrcholového družstva, které se zasekne v devíti metrech s konstatováním, že výš už je zamčený poklop.
A už vůbec nevolte dávno opuštěné vosí hnízdo nabarvené na oranžovo.

Nevolte ty, kteří by schválili evropskou daň, aniž by vám alespoň řekli pravdu: tedy to, že se o evropskou daň jedná (... Speaking to reporters of Tuesday (12 October), centre-right MEP Alain Lamassoure added that finding a mechanism to enable Brussels to raise its own funding could no longer be ignored. .... One thing is clear however, says Mr Lamassoure. "It must not be called a 'European tax'. Once you mix the words 'Europe' and 'tax' in the same sentence it becomes explosive.")

Nevolte ty, kterým nevadí, že je nám vnucována už i personální politika. (Brusel varuje ČR před ztrátou miliard korun z fondů EU: Evropská komise varovala Českou republiku, že by mohla přijít o desítky miliard korun z evropských fondů. Podle ní mohou přísun peněz z fondů EU nepříznivě ovlivnit personální změny na některých ministerstvech. Podle Českého rozhlasu Radiožurnálu a serveru Euro.cz to vyplývá z dopisu, který EK dnes zaslala ministru pro místní rozvoj Kamilu Jankovskému (VV) a vybraným náměstkům ministerstev školství, financí, vnitra a životního prostředí.)

Nevolte ty, kteří sklapnou podpadky už jen před tušením nesouhlasu velkých. (Brusel nechce ČR a dalším odpustit náklady na penzijní reformu: ... "Jsem skeptický, pokud jde o šance na změnu kvalifikace nákladů na penzijní reformy. Berlín by s tím nesouhlasil," řekl eurokomisař pro rozpočet Janusz Lewandowski v polském vydání magazínu Forbes)


Do Senátu volte jen ty, kteří chtějí v České republice vládnout.

Autor: Pavel Strunz | pátek 15.10.2010 7:50 | karma článku: 14.28 | přečteno: 784x

Další články blogera

Pavel Strunz

Povinná solidarita a jiné zlodějiny

Suverenita, solidarita, manželství. Tyto a další dlouhodobě zavedené pojmy jsou vykrádány. Ti u kormidla by si měli přečíst Havlův projev "Slovo o slovu" a nepodporovat degradaci ověřeného názvosloví.

23.6.2023 v 2:26 | Karma článku: 31.35 | Přečteno: 801 | Diskuse

Pavel Strunz

Koronachyb hromada, ale boj se svobodou vláda zvládá na jedničku.

Vládě se zápas s koronavirem nedaří. Chybová nálož je značná. Zato si výborně vede v souboji se svobodou. Rozděluje a panuje.

3.12.2021 v 23:56 | Karma článku: 30.00 | Přečteno: 760 | Diskuse

Pavel Strunz

Očkování, očkování, očkování, očkování, očkování, očkování, očkování, očkování ... lék?!?

Po ne zcela splněných očekáváních z očkování je třeba konečně seriozně začít léčit COVID19 existujícími léky, případně testovat nové, levnější.

27.10.2021 v 0:13 | Karma článku: 32.93 | Přečteno: 1144 | Diskuse

Pavel Strunz

Pro klimatickou dobrotu na doživotní žebrotu. Ale má ta dobrota vůbec opodstatnění?

Indoktrinace klimatickým alarmismem prostoupila i u nás mnohé až do morků kostí. Dosavadní vědecké poznatky neopravňují ke spuštění panických opatření na záchranu před globálním oteplováním, znamenající zchudnutí a ztrátu svobody.

5.10.2021 v 19:43 | Karma článku: 28.08 | Přečteno: 921 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 10.93 | Přečteno: 141 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 27.60 | Přečteno: 556 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 523 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2310 | Diskuse
Počet článků 210 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1306

Vědecký pracovník a člen strany Svobodní.

Blog píši zejména o těch, kteří se z nás snaží vytrénovat mistry ve skoku na špek.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...