Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Lžou nám, lžou

Z EU spadla maska dobrotivého poctivce, který vždy říká pravdu, vše řeší konsensem, a který rozdává dotace plnými hrstmi a nic za to nechce.

Naopak se vyjevilo, že jí způsobené a neřešené či špatně řešené problémy chce hodit i na státy a občany, které a kteří se špatných řešení nechtějí účastnit.

---
Evropští představitelé nám říkali, že je třeba tvrdě trestat pašeráky lidí. A pak se sami této role ujali a každodenně organizují celé transporty nelegálních imigrantů od hranic k hranicím. A policisté na hranicích, místo aby konali své povinnosti, pomáhají s ilegálním přechodem hranice.
Představme si obdobnou situaci v jiném nelegálním oboru: Co kdyby vláda, aby zhatila pasákům zdroj obživy, sama začala organizovat prostituci?

---
Napřed nám vtloukali do hlavy, že maďarský plot je špatné a xenofobní řešení, které nemá v Evropě co dělat. I když už předtím plot evidentně fungoval pro ochranu Španělska a také řecko-turecké pozemní hranice. Španělé a Řekové nebyli příliš za plot kritizováni. Maďaři ano. Pak o plotu začali uvažovat Rakušané, Slovinci i Němci. Kritika v jejich případě byla již jen plytká. Není to dvojí metr?

Nejen to. Neustále nám omílali, že maďarský plot je navíc i neúčinné řešení. Avšak po dostavbě plotu je Maďarsko jediné na tzv. balkánské cestě, jež nemá problémy s tranzitem imigrantů. Protože se do něj nedostanou.

---
Napřed německá kancléřka prosadila na unijní úrovni dobrovolně nedobrovolné kvóty na rozdělení ilegálních imigrantů, kteří byli nazvání paušálně uprchlíky, aby vůbec bylo možno dostatečně pokroutit evropské právo. Tím způsobila mnoha státům EU trable. Poté ta samá "Je suis Angelika" dala k ledu dublinské ujednání a reálně pozvala do Německa Syřany & spol. Tím způsobila mnoha státům EU dalekosáhlé problémy. Ještě poté prosadila na unijní úrovni nedobrovolné kvóty na přerozdělení. To jsou další problémy.

A nyní stále tatáž Angelika, konatelka dobra, říká, že přeci nemůže zavřít německé hranice, protože by tím způsobila mnoha jiným evropským státům problémy, dokonce prý hrozí i válka (což však okamžitě vyvrací chorvatský premiér).

Lžou. Není možno jim už věřit ani nos mezi očima.

---
Mnoho a mnoho dlouhých měsíců Řecko neplní své povinnosti vyplývající z Schengenských dohod a nechrání řádně své námořní hranice. Nyní tam přijel předseda Evropského parlamentu Schulz na demonstrativní akci letecké relokace 30 uprchlíků z Řecka do Bruselu - a při této příležitosti Řecko za jeho přístup k tzv. uprchlické krizi chválí. Nepochopitelné.

---
Říkali nám zprvu, že rozdělí 40 tisíc ilegálních imigrantů, které nazývají paušálně uprchlíky, a to z Řecka a z Itálie. Za pár měsíců to už bylo 160 tisíc. Navíc teď již se jedná o rozdělení  ilegálních imigrantů i ze Švédska:
Před nedávnem, za přítomnosti evropských papalášů, slavnostně nastoupilo v Itálii do letadla směr Švédsko 38 žadatelů o azyl. Divadlo. Pár dní poté Švédsko požádlo o relokaci uprchlíků ze své země do jiných zemí EU. Přesněji řečeno o využití zatím nevyužité kvóty na relokaci 54 000 lidí, která byla původně určena pro Maďarsko (to ji odmítlo, neboť problém správně vyřešilo plotem). A zítra se jistě bude jednat o rozdělení těch nelegálních imigrantů, kteří v současnosti přeplňují Německo.

Unie nyní tvrdí, že do konce roku 2017 přijdou do EU tři miliony imigrantů. Pokud to bude u tohoto čísla jako s vývojem počtu imigrantů, kteří mají být rozděleni podle kvót, tak se máme na co těšit.
Ale vážně: dle mne zcela záměrně hovoří unijní představitelé jen o době do konce roku 2017. Protože hlavní vlna v rámci slučování rodin přijde až potom. Proč? Protože Němci nově po dva roky neumožní slučování rodin těm, kdo dostanou "jen" tzv. dodatečnou ochranu, nikoliv azyl. A co bude pak? V roce 2018 a dále? Slučovat se pak už samozřejmě zase bude, tudíž můžeme očekávat pro rok 2018 začátek další vlny, tentokrát rodinné. Rozložení či posun v čase - to je varianta známé salámové metody prosazení nepopulárních opatření proti vůli naštvaných lidí. Následný příjezd rodiny toho, kdo v Německu získá dodatečnou ochranu, přidá k původnímu počtu těchto lidí šestinásobek. Tři miliony nám pak v roce 2018 vyjdou už i jen na Německo samotné.

---
Pořád nám tvrdí, že ta opatření na omezení imigrace přijatá na tom a tom vrcholném setkání ohledně ochrany vnějších hranic (např. potápění prázdných lodí pašeráků), či schválená tou a tou komisí ohledně navracení ekonomických imigrantů, nebo předložená tím a tím německým ministerstvem ohledně zpřísňování podmínek pro žadatele o azyl (např. tranzitní zóny na hranicích), určitě zaberou a tok imigrantů se zbrzdí. Ale není tomu tak. Ta účinná opatření nejsou uváděna do praxe, jen se o nich na německé nebo evropské úrovni bezvýsledně tlachá. Imigrační vlna neztenčenou silou pokračuje, a to i přes přicházející zimu. Nyní už mnozí přiznávají, že prý je nutno až do února 2016 počítat s 5 tisíci ilegálními imigranty každý den. Zima nezima.

---
Říkali nám, že Turecko není na vstup do Unie připraveno a předvstupní rozhovory byly u ledu. Nyní však náhle Turecko drží v ruce vysoké trumfy, jezdí se tam s prosíkem, a unijní představitelé nás budou přesvědčovat, že je třeba Turecku platit ročně tři miliardy euro za násilné zadržování imigrantů (ó, jak pokrytecká morálka - při vědomí toho, že mají plná ústa humanismu), zavést s ním bezvízový styk a urychlit s ním vstupní rozhovory do EU.

---
Také unijní představitelé vpodstatě souhlasí s tím, že máme pomáhat těm nejpotřebnějším. Ale realita otevřených hranic je taková, že dvě třetiny přišedších jsou muži a jen jedna třetina ženy a děti.

Též by prý měl být co nejdříve urovnán syrský konflikt. Ale co pro to až doposud udělala tzv. evropská ministryně zahraničí Mogherini? Nic.

---
Předseda komise Junckers po nás vyžaduje evropskou solidaritu - přijímání přerozdělovaných ilegálních imigrantů. To je jeho návrh řešení krize - homogenizace rozložení ilegálních imigrantů v Unii. Ale proč bychom měli být solidární v této obtížné věci? Když jsme před několika lety chtěli, aby s námi byla Unie solidární v relativní maličkosti - ve chvíli, kdy nám Kanada zavedla víza - nebyli jsme Unií vyslyšeni.

I kdybychom chtěli být solidární, nelze to bez řádné rozvahy. Kde jsou bezpečnostní, ale i sociologické analýzy důsledků? Jedinou sociologickou analýzu, kterou jsem slyšel, pronesl předseda evropského parlamentu Schulz, když prohlásil "To vlastně nemůže být žádný problém mezi 570 miliony obyvateli EU rozdělit tyto lidi". Howgh.
Jenže limity jistě existují. Už i extrémně tolerantní Švédsko, které očekává letos mezi 160 a 190 tisíci imigrantů, jich začíná mít plné zuby. A zcela jistě existují i bezpečnostní rizika.

---
Léta nám tlačili do hlav tzv. vzdělanostní ekonomiku. Chváleny byly ty státy, které měly maximum vysokoškolsky vzdělaných občanů. A nyní nám ti samí lidé řeknou, že potřebujeme naopak více nekvalifikované pracovní síly z řad ilegálních imigrantů. Ta že nám zachrání ekonomický růst. Předseda komise Juncker dokonce Německu prognózuje, že bude z imigrační vlny profitovat. Tak kdy měli pravdu? Před nedávnem nebo nyní? Nebo vůbec nikdy? Nebo je snad záměrem, aby starousedlíci byli všichni vysokoškoláci a na ně otročili nevzdělaní imigranti?

---
Eurofederalisté (ať již otevření nebo skrytí) jako Schulz, Mogherini, Avramopoulos, Hahn, Juncker, Tusk, Merkelová, Hollande - ti všichni jsou přes chyby, neúspěchy či nečinnost stále na svých postech a my nemáme nejmenší vliv na to, zdali tam zůstanou i nadále.

Lžou nám, lžou. Rozhodují o nás a jsou nedefenestrovatelní.
Nevěřit jim. A navíc začít vážně uvažovat o tom, co vlastně mají za lubem. Oni nám to sami jistě neřeknou.

 

Autor: Pavel Strunz | pátek 6.11.2015 22:49 | karma článku: 43,28 | přečteno: 2803x
  • Další články autora

Pavel Strunz

Povinná solidarita a jiné zlodějiny

Suverenita, solidarita, manželství. Tyto a další dlouhodobě zavedené pojmy jsou vykrádány. Ti u kormidla by si měli přečíst Havlův projev "Slovo o slovu" a nepodporovat degradaci ověřeného názvosloví.

23.6.2023 v 2:26 | Karma: 31,35 | Přečteno: 803x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Pavel Strunz

Koronachyb hromada, ale boj se svobodou vláda zvládá na jedničku.

Vládě se zápas s koronavirem nedaří. Chybová nálož je značná. Zato si výborně vede v souboji se svobodou. Rozděluje a panuje.

3.12.2021 v 23:56 | Karma: 30,00 | Přečteno: 762x | Diskuse| Politika

Pavel Strunz

Očkování, očkování, očkování, očkování, očkování, očkování, očkování, očkování ... lék?!?

Po ne zcela splněných očekáváních z očkování je třeba konečně seriozně začít léčit COVID19 existujícími léky, případně testovat nové, levnější.

27.10.2021 v 0:13 | Karma: 32,99 | Přečteno: 1146x | Diskuse| Společnost

Pavel Strunz

Pro klimatickou dobrotu na doživotní žebrotu. Ale má ta dobrota vůbec opodstatnění?

Indoktrinace klimatickým alarmismem prostoupila i u nás mnohé až do morků kostí. Dosavadní vědecké poznatky neopravňují ke spuštění panických opatření na záchranu před globálním oteplováním, znamenající zchudnutí a ztrátu svobody.

5.10.2021 v 19:43 | Karma: 28,19 | Přečteno: 925x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Pavel Strunz

Očkovaní, nedopusťte diskriminaci neočkovaných

Stupňování diskriminace neprivilegované menšiny neočkovaných by mělo být zamezeno. Očkování seniorů je efektivní a lze ho doporučit. Mladším ročníkům, kteří zároveň nejsou příslušníky některé z rizikových skupin, však nikoliv.

29.9.2021 v 0:49 | Karma: 25,63 | Přečteno: 792x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Pavel Strunz

Demokracii lze vyvážet jen vlastním dobrým příkladem

V zárodku afghánské války byl útok na člena NATO, USA, ze strany Al-Káida podporované Talibanem. Krátkodobá válka proti nim byla oprávněná, nikoliv však „demokratizační“ dvacetiletá okupace. Západ již není dobrým příkladem.

11.9.2021 v 16:31 | Karma: 20,08 | Přečteno: 330x | Diskuse| Společnost

Pavel Strunz

Král COVID19 je nahý, ale přesto vítězí

Důvody obav z koronaviru do značné míry pominuly, přesto jsme stále bombardováni šrapnely hrůzy. Po roce a půl epidemie mediálního masírování již většina občanů rezignovala i na své dříve nezpochybnitelné svobody.

23.7.2021 v 19:31 | Karma: 32,84 | Přečteno: 908x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Pavel Strunz

Scestí - Pan Demieux limited edition

Pro ty, kdož mají dost plytkých konspiračních teorií plnících soukromá, veřejnoprávní či marťanská média, jsem sepsal jednu konspiračku na mnohem vyšší úrovni. Galaktickou. Fyzikální. Humanoidní. Vydala na celou knihu.

14.6.2021 v 13:15 | Karma: 4,43 | Přečteno: 117x | Kultura

Pavel Strunz

I staří piráti se rozhodli jít s dobou.

Před nedávnem se přejmenovala frakce pirátské strany Mladí Piráti na "Mladé Pirátstvo". Důvodem byla větší inkluzivita.

1.4.2021 v 0:04 | Karma: 19,79 | Přečteno: 538x | Diskuse| Společnost

Pavel Strunz

Nestátníci á la Pandrhola

Většina občanů odvykla riziku předčasné smrti. Je pro okamžité snížení tohoto rizika ochotna zaplatit opravdu hodně. Obzvláště v době koronavirové, která v České republice zítra završí první rok.

11.3.2021 v 21:57 | Karma: 19,49 | Přečteno: 608x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Pavel Strunz

Dopady amerických událostí na evropskou cenzuru.

Selhání ochranky na americkém Kapitolu posílí cenzuru v EU. Snažme se v České republice zachovat názorovou pluralitu místo stupňování boje s takzvanými dezinformacemi - i přes vysoce pravděpodobný tlak z orgánů Evropské unie.

10.1.2021 v 20:54 | Karma: 32,98 | Přečteno: 1106x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Pavel Strunz

Já trvám na tom, že Prahu osvobodil ...

Říci, že sověti nenesli hlavní zásluhu na osvobození Prahy je podobně přesné jako tvrdit, že v bitvě u Domažlic roku 1431 nezvítězili husité Prokopa Holého.

8.5.2020 v 23:59 | Karma: 40,87 | Přečteno: 1581x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Pavel Strunz

Smysl hranic a co má dělat Evropská unie.

Možnost aktivovat hranice je tu jako zábrana šíření negativ, včetně koronaviru. Unie by v souvislosti s pandemií neměla od států po dva roky vybírat členský poplatek.

15.3.2020 v 1:39 | Karma: 37,99 | Přečteno: 1325x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Pavel Strunz

Pamětníkův vzkaz Milionu chvilek

Od Sametové revoluce uplynulo zhruba patnáct milionů chvilek, tedy pokud chvilku definujeme jako - v průměru - jednu minutu. Za tu dobu jsem zcela určitě přinejmenším milion chvilek demokracii věnoval.

18.11.2019 v 0:35 | Karma: 41,43 | Přečteno: 2030x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Pavel Strunz

Zrušte nefér zisky Agrárně-Naftových Oligarchů

Andrej Babiš nepodá demisi jako reakci na nějaké demonstrace či výzvy. Andreje Babiše lze k něčemu přimět jedině v případě, kdy akci pocítí finančně.

14.11.2019 v 23:44 | Karma: 19,67 | Přečteno: 444x | Diskuse| Politika

Pavel Strunz

O vojenském satelitu Sokolí očko

Ve středu havarovala raketa Vega, zkonstruovaná Evropskou kosmickou agenturou. Na palubě nesla vojenský satelit Spojených arabských emirátů s příznačným názvem Falcon Eye 1 (Sokolí očko 1).

12.7.2019 v 23:59 | Karma: 26,16 | Přečteno: 680x | Diskuse| Společnost

Pavel Strunz

Opozice, požaduj zrušení paragrafu o přimíchávání biopaliv.

Obří demonstrace proti Babišovi a Agrofertu vyšuměla do ztracena. Andrej Babiš má hroší kůži a sám od sebe jistě neodstoupí. Ví, že přestřelené požadavky demonstrantů z něj pro podstatnou část občanů dělají mučedníka.

25.6.2019 v 18:52 | Karma: 26,09 | Přečteno: 600x | Diskuse| Společnost

Pavel Strunz

Poškozovat dobré jméno nelze tam, kde neexistuje

Nemohu říci, že by ODS měla na celostátní úrovni dobré jméno, které by někdo mohl poškozovat. Mívala ho, ale za posledních patnáct let si ho značně pokazila. A kazí si ho i nadále.

17.3.2019 v 16:06 | Karma: 45,78 | Přečteno: 5481x | Diskuse| Společnost

Pavel Strunz

Nazvěte to jinak

V prosinci má parlament projednávat novelu občanského zákoníku, která by umožnila tzv. manželství dvojic stejného pohlaví. Pro jejich propagátory mám dva body k úvaze. Týkají se terminologie a rozšiřování vlivu státu.

5.12.2018 v 10:13 | Karma: 27,44 | Přečteno: 596x | Diskuse| Společnost

Pavel Strunz

Katalyzátor levdy a prásky

Mnozí politici si to ve své pýše neuvědomují, ale jsou katalyzátorem leváren, podrazáctví, šmírování a práskačství. Perem s potiskem "dobro" totiž píší tristní scénáře.

17.11.2018 v 23:58 | Karma: 26,78 | Přečteno: 624x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 210
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1306x
Vědecký pracovník a člen strany Svobodní.

Blog píši zejména o těch, kteří se z nás snaží vytrénovat mistry ve skoku na špek.