Genetik Schäuble a válcování dálnice pro imigraci

Zatímco se v právě uplynulém týdnu toho v otázce imigrace událo v Evropské unii velice mnoho, naše hlavní média se stále potýkají s nedostatkem relevantních informací z této kategorie.

Rád jim tedy vypomohu následující komentovanou svodkou, neb je dle mne podstatné vidět, kam se parní válec Evropské unie pomalu, ale nezadržitelně valí bez ohledu na zájmy některých států a jejich obyvatel.

---
V segmentu nelegální imigrace došlo k dalšímu povzbuzení imigrantů (a tím i pašeráků lidí), neboť verdikt Soudního dvora Evropské unie říká, že za ilegální překročení schengenských hranic nemá být nikdo zavírán. To je další imigrační pobídka, kterou Unie (jinak verbálně známa svými siláckými výroky o ochraně hranic) nadbíhá imigrantům, aby klidně dál zkoušeli nelegálně do států Evropské unie vstupovat.

---
Po nelegálních imigrantech z loňska se do Německa chystá další půl milion v rámci slučování rodin těch Syřanů, kteří vloni přišli. Půl milionu je oficiální odhad německých úřadů, realita bude pravděpodobně mnohem výše.

---
Nicméně segment nelegální migrace je stále více vytlačován sektorem imigrace legální, kterou vehementně prosazuje německá kancléřka Merkelová a komisní politici EU. Aktuálně se jedná o návrh Evropské komise na dohody o migraci s několika státy Afriky a Blízkého východu, týkající se mimo jiné i jednoduší legální migrace do Unie.

Evropská komise se odvolává na příklad dohody s Tureckem. Pokud vskutku EU půjde u vybraných zemí Blízkého východu a Afriky cestou podobné dohody, jako je dohoda s Tureckem (i bez ověření její funkčnosti), znamená to, že za zpětné přebírání některých ilegálních imigrantů bude EU vládcům těch zemí platit. A je také možné, že jim slíbí i bezvízový styk. V tom právě spočívá dohoda EU-Turecko.

Evropská komise tvrdí, že dohoda s Tureckem prý pomohla z 90% omezit ilegální imigraci. Ale za prvé není vůbec jisté, že masový imigrační proud z Turecka utlumila pouze dohoda s Tureckem. Mohl to být i nekompromisní makedonský přístup k uzavření balkánské trasy, který tok pomohl zastavit, či spíše přesunout jinam. Za druhé: necelé tři měsíce jsou velmi málo na to, aby bylo možno zhodnotit, jak dohoda funguje. EU ještě nesplnila zásadní část dohody, tj. zavedení bezvízového styku s Tureckem, a už se holedbá, že dohoda funguje. Bez bezvízového styku však turecký prezident Erdogan odstoupí od dohody (nenastane to však ihned, což je pro Unii v tuto chvíli důležité). Naopak s bezvízovým stykem se stane turecký pas dlouhodobě zásadní legální branou do Unie (viz též pozn. pod čarou).

---
EU je také připravena podpořit globální přesídlovací program pod vedením OSN, aby přispěla k férovému sdílení vysídlenců. Takováto iniciativa je pro mne novinka, ale pokud je opravdu připravováno nějaké celosvětové přesídlovací schéma, tak by nás o něm měl ministr zahraničí informovat. Je-li EU připravena takový program podpořit, děje se to s vědomím a souhlasem české vlády?

---
Wolfgang Schäuble, ministr financí a jeden z kandidátů na příštího prezidenta Německa, jinak však zřejmě amatérský genetik, se vyjádřil negativně k možnosti chránit se proti imigraci a to slovy: „Separování se je přeci to, co by nás zničilo, co by nás nechalo zdegenerovat v příbuzenských sňatcích.
Buď zastáncům masové imigrace již docházejí argumenty nebo to Wolfgang Schäuble myslí vážně.

---
Mladí Zelení z německého Porýní-Vestfálska říkají: „patriotismus = nacionalismus“. A radí Němcům, aby při fotbalovém Euru nepoužívali německé vlajky. Přidávají se k nim i mladí Zelení z Berlína. To by nebylo zas tak podstatné, mladí Zelení přeci nevládnou ... kdyby ... Kdyby to nebylo to, co si pravděpodobně myslí i špička německé vlády. Alespoň dle tohoto videa, na kterém kancléřka Merkelová odnáší s negativním gestem z pódia německou vlajku. Na videu je to možno shlédnout v čase 13:54-14:00. Zbytek videa můžete shlédnout nebo ne, věřit mu nebo ne.

Ale těch šest sekund, kdy se kancléřka Merkelová zbavuje německé vlajky podávané jí spolustraníky na shromáždění CDU je mimořádně signifikantních. Nikdo mne nepřesvědčí, že ji odmítá proto, aby si s ní omylem nevyšťouchla při mávání oko. Vypovídá to dle mne o myšlenkových pochodech německé kancléřky, které německý rybník nestačí, a kope již za zglajchšaltovanou Unii. Zglajchšaltovanou dle jejích not, jež předpokládají nový evropský lid, který je v co největší míře bez kořenů v některém státě Unie.

 

-----------------------------
Pozn. pod čarou: Státům Unie to v každém případě nepřinese nic dobrého. Naopak Unii samotné zřejmě ano, bude blíže svému cíli zintenzivnit legální imigraci do Unie stůj co stůj, a tím naředit původní obyvatelstvo lidmi bez kořenů v některém státě. Možná se Unie inspirovala počátkem Spojených států amerických, kdy pro jejich vznik byla imigrace zcela zásadní. Původní obyvatelstvo nehrálo roli, sledovalo příliv mixu imigrantů a nebylo schopno jejich příchodu zabránit. Stálo ho to jeho zemi.

Autor: Pavel Strunz | pondělí 13.6.2016 0:47 | karma článku: 37,67 | přečteno: 2057x
  • Další články autora

Pavel Strunz

Nestátníci á la Pandrhola

11.3.2021 v 21:57 | Karma: 19,49

Pavel Strunz

Pamětníkův vzkaz Milionu chvilek

18.11.2019 v 0:35 | Karma: 41,43

Pavel Strunz

O vojenském satelitu Sokolí očko

12.7.2019 v 23:59 | Karma: 26,16

Pavel Strunz

Nazvěte to jinak

5.12.2018 v 10:13 | Karma: 27,44

Pavel Strunz

Katalyzátor levdy a prásky

17.11.2018 v 23:58 | Karma: 26,78
  • Počet článků 210
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1306x
Vědecký pracovník a člen strany Svobodní.

Blog píši zejména o těch, kteří se z nás snaží vytrénovat mistry ve skoku na špek.