Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Scestí - Pan Demieux limited edition

Pro ty, kdož mají dost plytkých konspiračních teorií plnících soukromá, veřejnoprávní či marťanská média, jsem sepsal jednu konspiračku na mnohem vyšší úrovni. Galaktickou. Fyzikální. Humanoidní. Vydala na celou knihu.

Pro laiky, kteří ještě netuší, že vakuum není prázdno, kniha odhaluje, že kdo vakuum ovládne, získá netušené možnosti pro mezihvězdné lety.

Pro příznivce ET, kteří si myslí, že oni jsou už za vodou a nemají žádné problémy, kniha uvádí vše na míru pravou: mimozemšťané problémy mají. Jejich šéfové rádi některé z nich přenesou na náš hřbet. U jiných však nalezneme zastání.

A čtenářům, kteří jsou přesvědčeni, že už o vesmíru skoro všechno víme, sděluje: Experti nedělají malé chyby! Naše znalosti jsou jen svrchník záplatovaný flastry s nápisy „velký třesk“, „temná hmota“, „inflační teorie“, „černá díra“ či „temná energie“.

To vše v jedné jediné sáze nazvané Scestí, která doputovala do distribuce jako „Pan Demieux limited edition“, jíž se výborně zhostilo nakladatelství Jonathan Livingston.

Scestí, nesoucí podtitul „realistická špionážní sci-fi sága“, má záběr od hluboké minulosti přes současnost až skoro do konce jedenadvacátého století. Čtenář se dozví co bylo Předtím i co bude Potom. Humanoidní i lidské příběhy jsou předestřeny na pozadí scestného vývoje poznání od Newtona po temnou hmotu. A co bude následovat, až do toho někdo hodí vidle.

Nebojte, s pomocí extra-planetární technologie to dopadne dobře, i když je velmi nejisté, co je to vlastně „dobře“.

Pro zájemce zdehle uvádím malou ukázku:

Scestí

 

Scestí, ukázka z kapitoly „Dolet k Ter“


„Jak jste se vyspinkal, pane?“ Mister Seventeen zopakovala trpělivě otázku.

Bavič ztěžka zvedl oční víčka. Nad sebou uviděl, zprvu mlhavě, ale čím dál ostřeji, postavu Mister Seventeen. Začal si uvědomovat, že se s ním… s ní, příliš neseznámil, neboť ho… ji dodali až opravdu těsně před odletem. Prý kvůli dolaďování a testům software do poslední chvíle. Takže celý výcvik absolvoval s jakýmsi standardním modelem misionáře. Mister Seventeen, kterou mu prý takříkajíc ušili na míru, viděl před odletem opravdu jen velmi krátce.

Teď podle všeho doletěli k Ter, dohibernoval a Mister Seventeen ho probudila. Pořád si nebyl úplně jist, k jakému rodu tohoto robotnického misionáře přiřadit. K střednímu? Na to byl příliš chytrý. Tedy ten robot. K mužskému? Tomu by odpovídal název Mister, tedy nikoliv Mistress, kteréžto jméno dostal misionářský robot ob výstřel dříve.

Ale korpus měl tento nový misionář spíše ženského tvaru, i ňadra se dala pod oděvem Mister Seventeen vytušit. I když nikterak výrazná, zalitoval Bavič. Vzpomněl si, že se už před výstřelem rozhodl, bohoidvíproč, přezdívat ji Conchita. Měl dojem, že k ní to jméno přesně sedí.

Ano, Mister Seventeen je v základním korpusu žena. Nicméně ji je možné jednoduše přešaltovat na bisexuála či transsexuála, neboť z dostupných dat nebylo COBu při vyslání zřejmé, co je pro udržení otěží vlády v stavařské organizaci v současnosti výhodnější. Kterýže gender bude mít v době příletu na Ter větší šanci uspět jako doprovod prvního humanoidního mezihvězdného astronauta. Takhle to bylo flexibilní.

Kosmický Bavič si toto vše srovnal v hlavě a rozhodl se prozatím hovořit a jednat s Mister Seventeen jako s ženskou Conchitou.

„Vyspinkal jsem se výborně, až na ty příšerné sny. Dal bych si kafoid, miláčku. Z čerstvě namletých kafoidových bobků.“

„Ta žádost byla zřejmě směřována na mne, pane, že?“ ujistila se Mister Seventeen. „Čerstvě namleté kafoidové bobky nejsou zatím k dispozici. Ani žádné jiné bobky. Dokonce ani instantní kafoid vám nemohu podávat, pane, ten je povolen až druhý den po probuzení z hibernace. Naleji vám sklenici vody.“

„Fúúúj. To nevíš, že voda je toxická, Conchitko? Na Planetě nás to učili od narození,“ ošíval se naoko Bavič.

„Ano, pane. Jisté aspekty vody jsou nebezpečné. Nikoliv však její požití,“ pravila Mister Seventeen.

„No dobrá, ale v čisté podobě se obvykle nepije. Což takhle plivsoň? Nebyl by, teenagerko?“

„O plivsoních platí to samé, co o kafoidu. Až druhý den po probuzení. Navíc jen nealkoholický,“ nekompromisně odvětila Mister Seventeen.

---
Kosmický Bavič potřásl hlavou, když si prohlédl první údaje na displejích před sebou. Šíje ho ještě dost bolela, takže zasykl bolestí. Po osmioběhové hibernaci to bude pár dnů trvat, než se mu vrátí dřívější pohyblivost. Ale aspoň už se za pomoci Mister Seventeen přesunul z hibernátoru do velitelského křesla.

„Navázala jsi už spojení se starým misionářem?“ obrátil se – opět s bolestným zasyknutím - na Mister Seventeen, která seděla v křesle po jeho pravici.

„Ano, již jsem s ním intenzivně komunikovala, než jste se probudil, pane,“ odpověděla pohotově Mister Seventeen. „Chcete ho na obrazovku, pane?“

„Sem s ním, Conchito,“ rozšafně odpověděl Kosmický Bavič.

Na obrazovce se objevila známá tvář starého misionáře Mister Sixteen. Viděl ji v průběhu výcviku snad tisíckrát.

„Misionář Mister Sixteen. Zdravím novou misi,“ ozvalo se.

„Také zdravíme. Podejte hlášení,“ rozkázal Kosmický Bavič.

„Během mé služby se nic zvláštního nestalo. Akorát zhynula civilizace,“ vypálil Mister Sixteen šrapnel.

„Co mi to tu povídáte?“ skoro vykřikl Kosmický Bavič. „Se vám snad přehřály hyperobvody, né? Nevnímáte zcela zjevný rozpor ve své první a druhé větě?“ kýval hlavou nechápavě ze strany na stranu Kosmický. Opět s bolestným zasyknutím.

Do hovoru vstoupila nová misionářka: „Pane, on je nastaven tak, že zhynutí civilizace není pro něj nic zvláštního. On měl naprogramované jako prvořadý úkol něco jiného, což zjevně nebylo narušeno. Takže pro něj nenastala žádná mimořádná situace.“

„Aha, samozřejmě, jistě,“ trochu zahanben předvedenou nechápavostí se obrátil zpět k obrazovce Kosmický Bavič. Ale v hlavě mu vrtalo: Jaký tedy měl misionář prvořadý úkol? Přípravu na první setkání Tereánce a humanoida, ne? Zhynutí civilizace tento úkol tak trochu narušuje, ne? Ale nahlas nic prozatím nekomentoval.

Na obrazovce pokračoval starý misionář: „Během mé služby se opravdu nic zvláštního nestalo. Události menší důležitosti do prvního shrnujícího hlášení nemám dávat. Učinil jsem malou výjimku, protože mám dojem, že po zhynutí zdejší civilizace budou muset bezpečnostní složky přehodnotit účelnost dalších misí na Ter.“

Autor: Pavel Strunz | pondělí 14.6.2021 13:15 | karma článku: 4,43 | přečteno: 118x
  • Další články autora

Pavel Strunz

Povinná solidarita a jiné zlodějiny

Suverenita, solidarita, manželství. Tyto a další dlouhodobě zavedené pojmy jsou vykrádány. Ti u kormidla by si měli přečíst Havlův projev "Slovo o slovu" a nepodporovat degradaci ověřeného názvosloví.

23.6.2023 v 2:26 | Karma: 31,35 | Přečteno: 806x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Pavel Strunz

Koronachyb hromada, ale boj se svobodou vláda zvládá na jedničku.

Vládě se zápas s koronavirem nedaří. Chybová nálož je značná. Zato si výborně vede v souboji se svobodou. Rozděluje a panuje.

3.12.2021 v 23:56 | Karma: 30,00 | Přečteno: 763x | Diskuse| Politika

Pavel Strunz

Očkování, očkování, očkování, očkování, očkování, očkování, očkování, očkování ... lék?!?

Po ne zcela splněných očekáváních z očkování je třeba konečně seriozně začít léčit COVID19 existujícími léky, případně testovat nové, levnější.

27.10.2021 v 0:13 | Karma: 32,99 | Přečteno: 1147x | Diskuse| Společnost

Pavel Strunz

Pro klimatickou dobrotu na doživotní žebrotu. Ale má ta dobrota vůbec opodstatnění?

Indoktrinace klimatickým alarmismem prostoupila i u nás mnohé až do morků kostí. Dosavadní vědecké poznatky neopravňují ke spuštění panických opatření na záchranu před globálním oteplováním, znamenající zchudnutí a ztrátu svobody.

5.10.2021 v 19:43 | Karma: 28,19 | Přečteno: 925x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Pavel Strunz

Očkovaní, nedopusťte diskriminaci neočkovaných

Stupňování diskriminace neprivilegované menšiny neočkovaných by mělo být zamezeno. Očkování seniorů je efektivní a lze ho doporučit. Mladším ročníkům, kteří zároveň nejsou příslušníky některé z rizikových skupin, však nikoliv.

29.9.2021 v 0:49 | Karma: 25,63 | Přečteno: 792x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

  • Počet článků 210
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1306x
Vědecký pracovník a člen strany Svobodní.

Blog píši zejména o těch, kteří se z nás snaží vytrénovat mistry ve skoku na špek.