Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stará kára

9. 8. 2009 11:56
Jak to zpíval Šimek (tuším že s Krampolem)?

Něco o člověku jisté intelektuální úrovně, který nikdy nepochopí, jak je na tom se svým IQ. 

Vy jste nepochopil (nebo nechtěl pochopit? - pak promiňte úvod mé poznámky), o čem ta pohádka je. Je o tom, že ani ty děti, ani my, důchodci, nemůžeme chtít toho bohatého pána úplně vysát. Nebo půjde jinam. A my se půjdem klouzat. Tím "bohatým pánem" je samozřejmě myšlena i osoba právnická.

Jen na okraj: Ten bohatý pán zaplatí samozřejmě mnohem víc i té DPH. A my - děti a důchodci - to DPH platíme z peněz těch daňových poplatníků, kteří daň neplatí ze státního.

Pokud nás potěšíte sdělením, zda váš blok vznikl nepochopením pohádka, nebo tím, že se vám fakta v ní uvedená nelíbí, budeme jistě všichni rádi.

0 0
možnosti

kaktusak

9. 8. 2009 18:25
Tím "bohatým pánem" by totiž měly být pouze firmy

a to pod veřejnou kontrolou.

0 0
možnosti

Petr Johan

9. 8. 2009 10:22
Pane Strunzi

jestli chcete psát takovéto komentáře, co je dobré a co ne, měl byste mít aspoň základní přehled o tom, čemu se říká hospodaření a ekonomika.

Pokud bude růžová strana vydírat pracující občany na úkor nemakačenků a neustále jim bude volný prohlubující se státní deficit, nikdy se s těch růžových hoven nevyhrabeme. Čím víc je budou reprezentovat lidé, kteří neplní zákony a k jejich ignorování nepřímo vyzývají, bude tady stále více zlodějů a podvodníků.

Bůh s vámi.

0 0
možnosti

Petr Johan

9. 8. 2009 10:36
Re: Pane Strunzi

A kdybyste měl zájem o špek, mohu Vám jej prodat, ale ten je lepší k jídlu.

Jen byste musel rozdejchat, že z celkové částky obsahující náklady na nákup, náklady na PHM, silniční daň, servis vozidla, servis chladícího zařízení, poplatky bance, mzda zaměstnance, odvod DPH, mi zbyde cca 7 procent celkové ceny. Z té ještě musím zaplatit daň z příjmu, aby bylo pro ty vyžírky, kteří si na ten špek nechají přispívat ode všech, kteří něco dělají.

Ještě k tomu může být pro Vás drahý, určitě seženete levnější třeba v Lidlu, nebo jiným supermarketu, který dostaly zelenou za vlády socanů, a nepřímo zlikvidovaly spoustu drobných přispěvovatelů státního rozpočtu ČR. A víte, kam plynou peníze ze zisků těchto řetězců? Ale to je všem jedno, mají to levnější.

Zkuste taky někdy myslet, a nejenom Vy, ale i ostatní, kteří to čtete a budete chtít něco napsat.

0 0
možnosti

Fanatik KSČSSD

9. 8. 2009 9:39
My, sociální komunisti Paroubkova ražení, dobře víme,

že daně neplatíme.

Život líného či neschopného parazita díky KSČSSD má to výhodu, že i na DPH dostáváme v rámci celkové částky peníze těch, kterým je stát sebral za to, že pracují.

0 0
možnosti

dutina

9. 8. 2009 9:03
ČSSD + KSČM = sliby, populismus, neodpovědnost

ČSSD + KSČM = sliby, populismus, neodpovědnost, závist a dluhyTo je jen část nápadně shodných programových průniků ČSSD a KSČM. Obě strany přicházejí prakticky s totožným levicovým programem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 210
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1306x
Vědecký pracovník a člen strany Svobodní.

Blog píši zejména o těch, kteří se z nás snaží vytrénovat mistry ve skoku na špek.