Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrph

22. 1. 2010 9:25
tento nápad je výborný

Přesně ve stylu správné výchovy dětí. Nikoliv, maminka ti dá tři stovky co pošleš na charitu (nebo pošleš dárcovskou sms z mobilu co ti platí rodiče)., ale tenhle měsíc  (třeba ) nebudeš chodit do mekáče a co ušetříš, pošleš na podporu na Haiti či jinde.

Takže, v podobném duchu by mohla být i státní pomoc. Nejenom peníze určené na boj proti glob.otep, ale i zrušení pár nepotřebných ministerstev, Senátu a spoustu dalších.

Jenže, to dítě to neudělá. Nikoliv proto že by nechtělo pomoci.Ale protože by bylo mezi kamarádama za blbce a maminčinýho mazánka, co s nima po biografu nejde do mekáče a pak na diskošku,ale jde se domů učit, a ušetřené peníze kamsi pošle. Následky, třeba ve formě šikany, se dají čekat.

A v podobné situaci by se ocitl poslanec, který by navrhl šetření v rámci státu či EU mezi tou tlupou ostatních co stojí u koryta a čekají co jim spadne do kapsy či tlamy...

0 0
možnosti

Kmet na Razgrad

22. 1. 2010 8:41
Ryzí oxymoron

Slovní spojení "Marshallův plán pro Haiti" je dokonalý oxymoron. Plán tajemníka George Catletta Marshalla byl určen pro nastartování ekonomik evropských zemí zničených válkou. Tedy zemí, v nichž jsou občané zvyklí tvrdě makat a nečekat pod stromem, až uzraje kokosový ořech a spadne jim do otevřené d®žky. Není také žádným tajemstvím, že prvních patnáct let po válce občané Bundesrepubliky dřeli jako koně a díky tomu položili základ současné životní úrovně. Podobný plán pro Haiti by v konečném důsledku znamenal dvacet či třicet milionů hladových krků, namísto současných milionů deseti. :-)

0 0
možnosti

cekon

22. 1. 2010 7:56
Nevzpomínám si

že by nám haitská vláda poslala nějakou charitu po povodních v roce 1997, nebo 2002. Každý člověk má jistě soucit se obětmi a lidsky je chápe. Ale nejsme tady přeci od toho, že budeme provozovat celosvětovou (!) charitu. Připomenu, že americká vláda poslala té naší jako pomoc po povodních 40 000 USD. Myslí že i tak by to bylo až příliš. Naučme se pomáhat nejprve sobě.

0 0
možnosti

eAA00

22. 1. 2010 8:32
Re: Nevzpomínám si

Napsal jsem cosi podobného obšírněji jedné paní do blogu, která je na Haiti na "pracovní dovolené..." Já říkám, ať jim /Haiťanům/ pán Bůh pomůže. Nevím, proč my.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS