Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Tonda Brno

2. 2. 2010 9:07
Omyl

Od začátku privatizace se mluvilo o přechodu od průbězného důchodového systému na ten individuální, kdy si budou občené sami spořit. Takže za to může Klaus a všechny vlády, které něco privatizovali. Ti měli z těchto privatizací naplnit důchodový fond, ze kterého by se nyní čerpalo, ale oni to někde prošustrovali a teď to chybí.

0 0
možnosti
G

graifer

2. 2. 2010 8:30
Doufám

až půjdete do důchodu tak odmítnete důchod od státu!A budete si užívat vámi našetřených peněz!Jen jestli je vám někdo neukradne!Jinak tady jenom blábolíte!;-D

0 0
možnosti
A

ac97c

2. 2. 2010 12:22
Re: Doufám

Přijde na to. Pokud autora, mě, nebo kohokoliv jiného nutí stát, se téhle pyramidální hry zvané průběžný důchodový systém zúčastnit, nevidím sebemenší důvod si důchod od státu nenárokovat. I tak toho člověk dostane od státu méně, zda-li vůbec, než kolik toho tam toho v odvodech nasypal. Nebo je možnost se z tohoto letadla odhlásit a neplatit zlodějské odvody? To bych se potom klidně, možná také autor zřekl státního důchodu, kdyby nebylo na něj strháváno v odvodech z platu, nejen mých ale i zaměstnavatele, který platí za mě další odvody.

0 0
možnosti
RR

rezjir

2. 2. 2010 7:29
Není mi jasné, jak

jak v podmínkách demografického propadu si ti budoucí spořiví důchodci polepší. Otázka zní, kdo bude poptávat jejich peníze. A navíc vždy o ně mohou být ti stařečkové a stařenky oloupeni. Takže já fakt nevím, jak si třeba vy jako důchodce pomůže, budete-.li spořit. To abyste si k tomu vydržoval armádu policistů a vojáků, kteří nakonec stejně si pochutnají na vás. Průběžný systém má tu výhodu, že tam kde nic není, ani smrt, tedy lupič nebere.

A co vám nevezmou lupiči přímo, tak to vám vezmou nepřímo prostřednictvím inflace. Právě proto ze všech těchto důvodů byl vynalezen ten průběžný systém. Jinak řečeno, pokud zdroje budou vzácné, tak se o ně bude bojovat.

0 0
možnosti
RR

rezjir

2. 2. 2010 7:30
Re: Není mi jasné, jak

A to ještě vůbec neberu do úvahy ty klimatické změny a ten pád asteroidu v r.2030, nebo kdy to.

0 0
možnosti
E

editi

2. 2. 2010 7:25
V jednom máš pravdu autore.

Oranž vyhrají volby v čele s Jiřím Paroubkem, jinak to ostatní v článku

jsou omílané žvásty kolem dokola.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 210
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1306x
Vědecký pracovník a člen strany Svobodní.

Blog píši zejména o těch, kteří se z nás snaží vytrénovat mistry ve skoku na špek.