Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Byli jsme před EU, budeme i po ní. Každý, i sebehorší systém má své výhody. Za Hitlera měl každý práci. Za komančů měli lidí kromě jistoty práce i levné bydlení a jídlo. To jsou fakta.

0 0
možnosti
Foto

Jestli tím myslíte náš stát, tak vlastně nebyli, ČR oficiálně vznikla v roce 1993.

0 0
možnosti
Foto

I75v49o 73C15i97l46i61c82h

11. 5. 2014 10:08

"Stát nemůže nalít do ekonomiky nic, co by tam už nebylo. Umí jen sebrat z jedné části ekonomiky a vložit do druhé. Státní pomoc je jako dávat sám sobě krevní transfuzi z levé ruky do pravé a rozlít přitom polovinu krve na podlahu..."

Peter Schiff

5 0
možnosti

To jsou všechno jen teorie. Ale vy musíte sledovat jako ekonom nebo dokonce politik komplexnější hlediska. Např. země prosperuje, roste technologicky, ale silně Vám narůstá nezaměstnanost. Nic neobvyklého. Navíc některé profese musíte koupit imigrací, domácí masa co do vyprodukování elity má strop. Pak musíte prosit o "Amazony" nebo platit nezaměstnané a všichni na Vás řvou - opozice, odbory, jak jste neschopný.

0 0
možnosti

S řadou myšlenek souhlas. Ono i to golfové hřiště se postavilo, protože bylo v rámci nějakého výchovně-vzdělávacího ušlechtilého projektu. I když golf nehraji, jako starý člověk jsem byl vychován (a je to ve mně stále), že jde o buržoazní sport "smetánky". Na Západě to tak ale není. Přátelé ve Švédsku (pošťák a zdravotní sestra) to považují za masovou aktivitu a hrají to amatérsky jak jen mohou.

Jinak bych se též přimlouval aby tyto dotace byly využity třeba na jedinou akci - výstavba a rekonstrukce silniční sítě.

Problém s alokací investic máte ale i na jen národní úrovni - "krade se" i tady nebo se rozděluje podle známostí. Nic není ideální. Po WW2 se uvádělo, že v Německu se rozkradlo cca 11% poválečné pomoci a že to byl velmi dobrý výsledek.

Nakonec - i když se to nemusí líbit - 2% Čechů žijí v EU a tady souhlasím s Klausem, že žádná jiná alternativa není. Vystoupení je nesmysl - těžce bychom na tom prodělali, žádné Švýcarsko či Norsko by se nekonalo, naopak.

3 1
možnosti

Mezi většinou špatných projektů samozřejmě musí být i nějaké dobré. Celkově jsou však tyto dotace a projekty prodělečné a podporují korupci a nezaměstnanost.

0 1
možnosti
Foto

Jak oprava MŠ podporuje nezaměstnanost?

1 0
možnosti
Foto

Teď trochu reality. Uvedu poslední projekty schválené ROP Střední Čechy.

Regionální dopravní infrastruktura: 43 projektů za 448 412 014 Kč.

Rozvoj venkova (převážně použité na MŠ): 21 projektů za 187 153 481 Kč.

Rozvoj měst (opět hlavně MŠ): 4 projekty za 49 806 127 Kč.

Veřejná infrastruktura a služby cestovního ruchu: 2 projekty za 171 685 579 Kč.

http://www.ropstrednicechy.cz/vyzvy.php?vysledky=true&mid=168b9230-949f-102b-acac-00e0814daf34&isCategory=true

1 0
možnosti
Foto

Chcete snad říci, že v těch kvetoucích lukách pod pyramidami někdo založil Saharskou Unii?  ;-D 

(vyčerpaný čerpadlář)

0 0
možnosti

J68a88n 73H90a25n96á97k

11. 5. 2014 0:26

Výborně! kvalitně a srozumitelně napsaná kritika, namísto těch ideologických keců jiných Svobodných. Bohužel taková kritika je u SSO velmi vzácná, ale sem tam se objeví a díky za ní, byť ani Vy jste se nevyhnul zbytečným osobním pocitům, brnkající na účelovost kritiky.

S mnoha stanovisky nesouhlasím (korupce, neúčelovost dotací, privatizace státního majetku), s jinýma naopak jo (rizika při házení projektů pod tlakem, provozními výdaji při nerentabilitě během 5 let a s trochou sebezapření i velmi mírné protikorupční brzdy při "neplacení, nečerpání".)

Naopak obrovský korupční potenciál vytvoříte zmíněnou privatizací státního majektu (známe privatizace).

Mírná paušalizace, spoluúčast příjemce není vždy a samozřejmě v různé míře a zapomínáte (možná to máte v odkazech) na velmi zajímavý projekt Seed Fond (rizikový kapitál), který se nepovedl spustit, protože si z toho ODS chtěla udělat černou díru, nicméně dle EU bylo možné financovat 100% potřeby - poměrně významný nástroj tolik žádaného prorůstu.

Jinak opravdu zlomek byl využit zcela neefektivně a lokálně to mohlo i zkřivit trh.

Toť má reakce z otočky, ještě se k Vám vrátím ale jak jsem řekl, jsem rád za věcný a zajímavý pohled "z druhé strany". :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 210
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1306x
Vědecký pracovník a člen strany Svobodní.

Blog píši zejména o těch, kteří se z nás snaží vytrénovat mistry ve skoku na špek.