Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Čím dál víc mi ti svobodní připadají spolek hnidopichů.

0 0
možnosti

"Primárním důvodem bylo, že jeden stát, fašistické Německo, chtělo expandovat, což po mnoho let deklarovalo. " -  expanzi chystalo více států, včetně komunistického SSSR.

0 0
možnosti
Foto

Jenom pro upřesnění, pokud píšete, že Francie s Británií měly s Československem podepsánu spojeneckou smlouvu, kterou flagrantně porušily, tak to nelze takhle říci. S námi měly obrannou spojeneckou smlouvu toliko Francie a SSSR, tu oba státy neporušily, ale byly vytvořeny Mnichovskou smlouvou podmínky, aby nebyly donuceny ji splnit.

0 0
možnosti
Foto

Jak může být banderova UPA, když bandera po celou dobu války byl v koncetračním táboře. Nějak to nechápu.:-)

1 2
možnosti

..... to máte jak s tou Hlinkovou gardou na Slovensku, - symbolika, což se pochopit dá ;-)

0 0
možnosti
Foto

SSSR pomohlo vyzbrojit  nacistická vojska tím, že mu umožnilo na svém území provádět manévry. Paktem  Ribbentrop – Molotov společně zahájili druhou světovou válku. Pakt Ribbentrop- Molotov umožnil, že německá vojska na východě nemusela mít žádnou armádu a vše mohla vyrhnout na západ. Zakázalo komunistům ve světě bojovat proti nacistům. To vedlo ke vzpouře našich vojáků, komunistů, kteří odmítli jít bojovat proti Německu.  Po dobu války s Francií a V. Británii, dodávalo SSSR  Německu vše  nutné pro vedení války a to do doby než bylo samo napadeno Německem. Bylo to SSSR, kdo po ukončení druhé světové války rozdělilo svoji sféru vlivu. Tolik historie.

3 2
možnosti

1. Kdo dovolil Hitlerovi obsadit Porůří?

2. Kdo Hitlerovi dovolil vybudovat a vyzbrojit Wehrmacht, když podle         mírových smluv směli mít Němci armádu o počtu 100 000 mužů?

3. Kdo nechal zabrat Hitlera Rakousko?

4. Kdo dal Hitlerovi československé pohraničí a nehnul ani prstem, když     zabral zbytek Československa?

5. Kdo sice Německu vyhlásil válku, ale ani jednou nevystřelil, když           Hitler napadl Polsko?

Kdopak to byl?

3 0
možnosti

J45a90n 68S93e73m90i19k

10. 5. 2015 2:46

Tak specielne v polskem pripade musite vzit v uvahu ze soveti pri svem postupu rovnou likvidovali,zatykali a popravovali cleny polskeho odboje (Armija Krajowa), a to uz od vstupu na polske uzemi v lete 1944.

Soveti si take privezli vlastni "polskou" vladu (oproti legalni polske vlade v Londyne ktera mela naprosto vetsinovou podporu obyvatel).

Taktez je zname ze Polsko bylo v roce 1939 obeti agrese jak Nemecka tak SSSR.

Na rozdil od Ceskoslovenska take vojska SSSR nikdy po osvobozeni neodesla (predevsim proto ze na rozdil od CSR tam nebyly prakticky zadne domaci sily podporujici komunisticky smer a tezko by nastoleny rezim sam mohl prezit).

Takze co se tyce Polska, rozhodne neslo o "osvobozeni" sovety, uz jen proto ze proste zadna svoboda polska proste jaksi nenastala, nastalo nove obsazeni cizi velmoci.

To ze to nove obsazeni bylo samozrejme mnohem jaksi mene brutalni nez to nemecke je neoddiskutovatelny fakt.

Tezko chtit aby nekdo koho jiny posadi do vezeni byl vdecny protoze nekdo jiny by ho rovnou podrizl a velebil ho jako "osvoboditele".

U nas to bylo proste hodne jine nez v pripade Polska

6 0
možnosti

Jo pakty o neútočení, aliance, papíry a smlouvy všude kam se podíváš - a všichni je brali očividně jako toaletní papíry. A vůbec se to nezměnilo, viz třeba Maastrichtské dohody o vstupu do Eura, zachováni integrity Ukrajiny, nebo nedávné dohody Minsk II ;-D A pak historikové "musejí" řešit, kdo vlastně první porušil jakou smlouvu a kdo za všechno vlastně může. A historie se neustále opakuje, všichni řeší kulaté stoly a diplomatická jednání, a poté si ti samí s těmito glejty vytírají zadní otvory ;-D

2 0
možnosti
Foto

Vymývání mozků, jakého jsme byli svědky letos nemá v moderní posthavlistické éře společnosti obdoby. Karma

5 6
možnosti

..... tak ešivá voni ti Poláci to nevyhráli hnedle na tom Westerplatte,- dneska pomale nevite kdo s kým, proč, za kolik, kvůli čemu etc. .... jedinou jistotou je, že za upomínkou zacálovat vodný - stočný stojí ten šmejd Putin, v tem mám docela jasno ..... v kavárně mi to taky říkaliV!!

3 1
možnosti
Foto

Mně říkali, že si nemám všímat dějepisu, protože dějiny píší vítězové na objednávku.. no.. teď jde ještě o to, kdo si myslí, že je ten vítěz..

7 1
možnosti

J60a40r95a 40R64a90n51k

10. 5. 2015 23:05

Dagmar, takovy nic nerikajici prispevek....

0 0
možnosti
  • Počet článků 210
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1306x
Vědecký pracovník a člen strany Svobodní.

Blog píši zejména o těch, kteří se z nás snaží vytrénovat mistry ve skoku na špek.