Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I87v74o 47K17o55r18e78ň

21. 11. 2019 20:39

Prakticky všechny „amorálnosti“, které autor jmenuje, nejsou způsobeny systémem, ale nedodržováním pravidel jeho provozu. Konkrétně pravidle právního státu (dodržování zákonů státním aparátem) a dělby moci (nezávislosti exekutivy, zákonodárství, justice a médií).

Dodržování pravidel je to hlavní, co požaduje Milion chvilek a za co lidi demonstrují – a na prvním místě to pochopitelně žádají od nejvyšších představitelů: premiéra, ministrů a prezidenta. Naopak pokud by se měl změnit systém, jak žádá autor, kdo by tu změnu provedl, jaký systém by zavedl a proč máme věřit, že by byl lepší?

Autor má pocit, že jedním z hlavních problémů v dnešní české společnosti je omezování plurality názorů. Zapomíná přitom, že nikdy v minulosti nebylo snazší publikovat prakticky jakýkoli názor prakticky bez rizika, a to ani na svobodném Západě 80. let.

Opravdu nevidím problém v malé pluralitě názorů nebo "systému", ale malé ochotě (nebo schopnosti) hrát podle pravidel, jejich nedostatečné kontrole a vynucování.

0 0
možnosti

Přesně. Děkuji. Karma.

4 0
možnosti
Foto

J56o37s15e16f 26B33á62r90t16a

18. 11. 2019 9:51

Vadí jenom Babiš, proto se vymyslelo čapí hnízdo, Kaloskovy dluhopisy, dotace. Kdyby se úplně všeho vzdal vadit bude dál. Proč asi?

5 2
možnosti
Foto

Promiňte, ale čím je veřejnoprávní televize zvýhodněna? Tím že se platí televizní poplatek? Vážený pane, veřejnoprávní televizi mají všechny tradičně demokratické země v západní Evropě. Metody financování se různí, ale nikde to není necháno na dobrovolnosti, protože to by samozřejmě znamenalo pro tu televizi konec. A televizní poplatky jsou z hlediska nezávislosti na financování nejlepší model. Pokud zrušíme veřejnoprávní televizi, rázem se posuneme někam mezi banánové republiky. Máme několik komerčních televizí. Tyto televize samozřejmě vždy mají nějakého finančně silného majitele, a ač v mnoha případech mohou vystupovat zdánlivě nezávisle, v případě lámání chleba samozřejmě tvrdě proti svému majiteli nepůjdou. A i obecně budou spíše zaměřeny směrem, který vyhovuje jejich majitelům, tvrdým byznysmenům. To znamená hlavně na komerci a glorifikaci majetných vrstev, naopak potlačena bude problematika ochrany sociálně slabých, problematika ochrany životního prostředí, problematika působení kartelů, korupce, nepřiměřeného tlaku lobbistických skupin atd. Když reálně posoudíte a porovnáte obsah vysílání naší veřejnoprávní televize oproti televizím komerčním, musíte mi dát za pravdu. Kdy naposledy jste třeba viděl na komerční televizi pořad věnující se poškozování životního prostředí v naší zemi?

5 5
možnosti

Můžete mít v lecčems pravdu. já ale sleduji, kolik prostoru dostávají některé parlamentní strany ve srovnání s jinými, které se potácejí podle průzkumu na hranici volitelnosti. Jak dlouho trvalo, než se opravdu ukázaly alespoň náznakem problémy spojené s migrací? Rok? Dva? Tři? Tak dlouho nechtěla veřejnoprávní televize ukázat , jak se ve skutečnosti chovají hordy nájezdníků, ani náhodou nebylo slyšet žádného naštvaného západoevropana, žádná demonstrace se prý nekonala atd atd...;-)

7 1
možnosti

Souhlasím s |Vámi, že ta démonizace Babiše je nesmyslná. Dále si myslím, že se ta demonstrace nesla ve znamení líbivých hesel, obecných pravd, velké demagogie a někdy i zjevných lží. Hlavním mottem byla masívní manipulace ve prospěch opozice či hlavně neúspšných stran ODS a TOP 09. Vystoupení Hutky tomu všemu nasadilo korunu, stejně jako nedělní volání Kalouska na Hrad na Národní třídě.

17 1
možnosti

Takže jste tam nebyl, "Co chceme" jste nečetl, vadí vám řepka, ale mrtvá zem ne a nevšiml jste si, že se protestovalo taky proti systému a to nejen volebnímu, protože díky mezerám v systému muže oligarcha plenit naši zem, aspoň s tímto tedy souhlasíte. Vaše rozpolcenost je divná, systém kritizujete, ale vládu s komunisty obhajujete. Na Letné zaznělo také, že nestačí sedět doma na gauči a projevovat se virtuálně na síti, ale se svým názorem musíte ven mezi reálné lidi, najít si tu chvilku. Přišlo o desetitisíce lidí víc jak posledně, skutečně nepřehlédnutelná masa, která má potenciál vyvolat změny, a to změny pozitivní. Na Babiše výzva nemíří, ten se nezmění, může jen odstoupit, my ostatní ale změnu systému prosadit můžeme, je nás totiž mnohem víc než babišovců. Recept je jednoduchý, najděme si chvilku a shodněme se s ostatními na tom co nám vadí nejvíc.

5 13
možnosti

Je vás víc než Babišovců? Heuréka. Tak běžte k volbám, volte někoho lepšího a vše bude v tom nejlepším pořádku.

Jinak, třeba plakátová výzva ke znárodnění Agrofertu nemířila na Babiše? Já myslím, že ano a navíc mi přišla jako volání po starých pořádcích. Pokud si dobře vzpomínám, znárodňování jsme tu už v minulosti měli a dodnes se s jeho důsledky docela nevypořádali.

23 0
možnosti
Foto

I29v88a21n 30M25a86r16e79k

18. 11. 2019 7:17

No v každém případě účastníci "oslav" v Praze pěkně vytočili valnou část národa + k tomu "vyvážené" reportáže veřejnoprávní televize. . . . . . . AB. a hnutí ANO přibylo opět hezkých pár voličů, takže dík . R^[>-]

10 4
možnosti

I77v59o 84B26o56u68š34e

18. 11. 2019 8:45

Odkud jim ti voliči přibyli?

2 0
možnosti

Napsal jste i úplněji a lépe i za mě. Díky.R^

8 0
možnosti

Jen se zdá, že autor "pláče na špatném hrobě". Na jednom z těch transparentů čtu: Nedáme Českou televizi a Český rozhlas. Asi by autorovy výhrady proti těmto subjektům nepadly na úrodnou půdu.

0 0
možnosti

Hezky jste to shrnul. Je fajn, že víte, co a jak by měli dělat ostatní. A co budete dělat Vy? Pustíte si je v televizi, načnete lahváče, a až to skončí, napíšete další recenzi?

4 11
možnosti

Vidíte v textu něco, co není jeho záměrem. Pan Strunz zde mimořádně přesně popsal, proč nemůže vyjádřit souhlas s hesly a prohlášeními MICHPRD. Pouze upozornil na to, že jsou některé jejich požadavky iracionální a některé vyloženě na hlavu, to se příznivcům chvilkařů opravdu špatně poslouchá či čte. Kdyby byli schopni analýzy a racionální úvahy, která by jim dovolila formulovat své požadavky tak, aby nebyly v rozporu s demokratickými požadavky ale hlavně aby dávaly smysl, pak bych jim třeba vyjádřil podporu i já.

14 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS