Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AN

Srovnání Prahy a Plzně se v médiích moc neobjevuje. Přitom ukazuje hloupost Koněvových odpůrců.

8 5
možnosti
JS

Děkuji, ale obávám se, že budete prohlášen za slouhu Kremlu. Pravda se nenosí.

4 1
možnosti
MB

Já trvám na tom, že se skutečně nic přepisovat nebude. Nabízím tedy dvě verze. Kratší a delší. Já trvám na tom, že ruské idioctví je jako atom. Cosi jako hmota, nezničitelná. Mění pouze své formy výskytu a místa. Pořád ovšem jde o radioaktivní, nebezpečný prvek. Ozařuje, fascinuje a škodí ... :-)

5 2
možnosti
JF

Jen pro pořádek: idiotství nebo idiocie.....

0 0
možnosti
MB

Žádné dějiny se přepisovat nebudou - je to hanebné ! ...

Nejprve sundám desku o obětech v Katyni - No prosím, žádný masakr nebyl ! Koranavirus, vypadl sám od sebe - doprovodil jej z oken i personál - Bacil vyřešen ! Vlci vyjí uspokojivě, no snad už bych jim měl po těch letech vyrobil náš motocykl ? Co naši přátelé v Praze ? Ha sundali sochu toho Koněva, který pomluvil po válce i Žukova ! Nic se neděje, rudá skupina soudruha Falmera je opět v akci. Je zkušený, již absolvoval 103 schůzek s Stb. Ty prachy vyhozené nebyly, slouží nám dobře dále. Navíc vše jistí báječná holka Semelová. I ten Grospič dělá čest svému jménu - Mazaně upozornil na . 1968 - období, zvýšených dopravních nehod ... ! :-)

5 1
možnosti
AN

Že sundám desku z pomníku v Katyni neznamená, že masakr nebyl. To samé platí pro sundání Koněva...

5 3
možnosti
MB

Sedím v Kremlu,chci být doživotně zvolen a milován. Přijímám gratulace k 75 výročí vítězství. Určitě příjemné i zasloužené. Jsem hrdý vítěz 2 světové války ! Daří se mi, země zkvétá ! Zajistil jsem to nařízením o růstu životní úrovně. Myslel jsem to dobře, - Dopadlo to, jalo vždy, stagnace je ještě větší. V Sýrii mi nechtějí platit za válečné služby, jako obvykle to zaplatí babka důchodkyně. Mládežníci se mi vzpouzejí, svou budoucnost vidí nějak divně. Cena ropy mi opět klesla a jakýsi virus se mi dere do dveří ! Co mám dělat ? Stanovil jsem pohled na historii - tož zase mi to přepisují !

Nejprve sundám desku o obětech v Katyni - No prosím, žádný masakr nebyl ! Koranavirus, vypadl sám od sebe - doprovodil jej z oken i personál - Bacil vyřešen ! Vlci vyjí uspokojivě, no snad už bych jim měl po těch letech vyrobil náš motocykl ? Co naši přátelé v Praze ? Ha sundali sochu toho Koněva, který pomluvil po válce i Žukova ! Nic se neděje, rudá skupina soudruha Falmera je opět v akci. Je zkušený, již absolvoval 103 schůzek s Stb. Ty prachy vyhozené nebyly, slouží nám dobře dále. Navíc vše jistí báječná holka Semelová. I ten Grospič dělá čest svému jménu - Mazaně upozornil na . 1968 - období, zvýšených dopravních nehod ... !

Jsme vítězové - Velmoc ! Zbraní je poměrně dost. Snad se tak podaří zamaskovat skutečnost, že jsme poražený vítěz, dnešní Rozvojová země. Furt se nějak rozvíjíme ... :-)

4 2
možnosti
Foto

Perfektní. A jak jste zmínil Jana Vyčítala, který napsal spoustu výborných textů k písničkám, napadlo mě v souvislosti s představeným našeho hlavního města: Šlapej dál, táhni ke všem čertům, tohleto je město proklatý...

9 10
možnosti
Foto

I20v87a72n 32M47a90r39e41k

9. 5. 2020 6:50

Paní Černá.R^

4 5
možnosti
JK

Selektivní logiku máte i vy. Pokud by USA masivně nepodporovaly Sovětský svaz po jeho přepadení Německem, Rudé armádě by se patrně nikdy nepodařilo obrátit vývoj bojů. Také by možná bylo správnější napsat, že navzdory tomu, že pražské operaci velel Koněv, porazila Rudá armáda zbytky německého odporu. Jenže to nemohlo dopadnout jinak, protože Německo zkrátka 8. 5. 1945 kapitulovalo a odpor Waffen SS nemohl mít naději na úspěch.

Nebo dále - za britskou politiku appasementu nese svým způsobem vinu i Stalinovo počínání. Podpora Sovětského svazu španělské republikánské vládě s velkým vlivem komunistů dala vzniknout frankistickému povstání a vyvolala ve Velké Británii obavy, že se Španělsko stane bolševickou enklávou v Evropě, a bolševismus byl tehdy v Evropě většinově vnímán jako barbarství. Takovému obrazu Stalin mocně napomáhal šíleným vražděním v roce 1937 ve své zemi, kdy byly popravy na denním pořádku. To, že byl appasement špatnou politikou a chybným kalkulem, je dnes jasné, ale tenkrát...

Důležité pro tehdejší dobu bylo i to, že po vítězství Itálie nad Habeší získala Itálie do značné míry kontrolu nad Středomořím, což Velká Británie nechtěla dopustit, takže potřebovala jakýsi "klid" od Hitlera, proto se mu rozhodla ustupovat. Opět chybná politika, což je ale opět obecně jasné až z dnešního pohledu. Francie té doby byla zmítaná vnitřními rozpory a tudíž byla slabá, takže od ní očekávat pomoc bylo naivní. A představa, že by šlo odvrátit Mnichov, kdybychom se obrátili o pomoc na Sovětský svaz, je jednak absurdní a jednak účelovou lží komunistů. A tak bych mohl pokračovat dál a dál.

11 9
možnosti
JH

Klidně pokračujte, ale nechápu, proč by měla sovětská politika ve Španělsku nějak ospravedlnit appeasment vůči nacistickému Německu.

A slabost neomlová podraz na spojenci, dokonce aktivní domlouvání se proti němu s Hitlerem.

I když vítězství nad nacismem bylo společným dílem protinacistické koalice (jak by se bez existence východní fronty západní spojenci mohli úspěšně vylodit v Normandii, opravdu nevím), tak konkrétně u nás na konci války ozbrojené síly Reichu nakonec uzavřey s povstalci dohodu a prchaly právě kvůli blížící se RA (jistě by bylo lepší, kdyby Američané mohli postupovat o d Plzně, ale teď mluvíme o realitě).

Píšete, že RA dorazila zbytky německého odporu díky kapitulaci Německa, ale kdo na té kapitulaci měl obrovskou zásluhu? A jelikož Koněv byl jedním z důležitých velitelů RA, tak nějakou zásluhu snad taky měl. .

5 0
možnosti
Foto

Používáte zcela nelogickou argumentaci. Fakt, že Polsko mělo s Německem uzavřenu dohodu o neútočí, nemůže nijak vyvrátit ani potvrdit jiný fakt, že totiž SSSR byl první dva roky války spojencem Německa. Než došlo k jejich vzájemné válce, měl SSSR na svědomí následující násilné akty:

- přepadení Polska

- obsazení Besarábie

- válku s Finskem

- anexi Lotyška, Litvy a Estonska

14 4
možnosti
Foto

To svědčí spíše o novém rozdělování světa než o tom, že Stalin se stal spojencem Hitlera. A spíše to svědčí o tom, že posiloval proti Hitlerovi (Besarábie) a nechtěl mu přenechat estonský uran.

1 6
možnosti