Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

klatil

27. 9. 2010 13:00
No nevim

Pres hranici s Nemeckem jezdim pracovne jiz leta a .............. po zavedeni Shengenske dohody do praxe mne Grenzpolizei kontrolovala vsehovsudy dvakrat - slo o kontrolu dokladu. Jednou chteli otevrit kufr, podruhe po kratkem rozhovoru ani to ne ............ A s nemeckou Policii mam ty nejlepsi zkusenosti. Pravda je, ze tam nas divoky Vychod nema nejlepsi renome ........... EUR^ 

0 0
možnosti
Z

Zapata

27. 9. 2010 12:53
Strana svobodných občanů?

Vy jste myslím pěkný spolek. Když tu začal psát Matějka, tak měl fotku jak anglický lord a vystupoval taky tak. Pak se ukázalo, že je to v podstatě zkrachovalá existence. To jsem zvědav, co se vyklube z tohoto vědeckého pracovníka.

0 0
možnosti
LM

havran80

27. 9. 2010 12:44
...

Si pište, že vás na hranicích Holandska a SRN zkontrolují :-) a testy na drogy podstupují i němečtí občané EU

0 0
možnosti
MP

apokalypsa

27. 9. 2010 11:52
No a co? Nedivim se jim

Jak je videt, tak Cechy pres hranice pousteji. Zrejme tedy Nemcum jde o jine narody a narodnosti, ktere ve sve zemi nechteji. Ja proti tomu nic nemam.

0 0
možnosti
KB

Kocour Bobule

27. 9. 2010 12:34
Re: No a co? Nedivim se jim

Také si myslím, že Němci některé národnosti ve své zemi nechtějí. Mají na to svaté právo. Problém Schengenu je, že se jim takové právo jaksi nepřiznává. Jestliže si Německo chce podržet právo "nepouštet do vlastní země kohokoliv", tak musí kontroly z hranic přesunout do vnitrozemí. Současný stav je opravdu pokrytecký, nicméně naprosto pochopitelný. Špatně však nejsou kontroly, špatně je Schengen. Státy by si rozhodně měly uchovat svou svrchovanost a suverenitu, včetně práv rozhodnout, koho na svém území nechtějí.

0 0
možnosti
JN

Já, Claudius

27. 9. 2010 11:10
Pánovi asi víc

vyhovovala RVHP a varšavský pakt, že?

0 0
možnosti
JR

regazzi

27. 9. 2010 11:24
Re: Pánovi asi víc

Ne. Jemu vyhovuje to co i mně: stav v dobách EHS, kdy Evropa spolupracovala po stránce ekonomické, ale politicky byly státy autonomní. V té době také Evropa zaznamenala největší hospodářský rozmach, který nebyl bržděn nesmyslnými požadavky eurosocialistických byrokratů.

O tom autor píše a já s ním naprosto souhlasím.

0 0
možnosti
4

499

27. 9. 2010 11:01
Celá politika je pouze propaganda, nic jiného.

0 0
možnosti
M

mira778

27. 9. 2010 10:50
oni kontrolujou obcanky

i pri ceste na slovensko kolikrat.

0 0
možnosti
I

IIRoman35

27. 9. 2010 5:58
Problém je, že u nás byla železná opona,

takže hranice s Německem, Rakouskem, ale vlastně i Polskem byly násilým zpřetrhány už po druhé světové válce, což většina z nás nezažila. Daleko větší problém nastal po rozdělení ČSFR na Česko - Sovenské hranici. Tam bylo naprosto běžné že lidé pendlovali s ČR do SR (a naopak) za prací, za nákupy, za příbuznými, nebo dokonce na svojí vlastní chatu. Nějvětší sranda byla na Vsetínsku, kde dokonce státní hranice protla sjezdovku. Lidé kteří tam žijí čekali na Schengen jak na smilování. Totéž platí o řidičích kamionů kteří nemusí zbytečně stát na hranicích. Také není problém aby spolupracovaly jednotky IZS z několika zemí. Hasiči ze Saska můžou hasit požár u nás, aniž by potřebovali nějaké speciální povolení, dokonce můžou přijet po polní cestě.   Není nic horšího než parazit ze strany která si říká "Svobodní".   To co já nepovažuju pro sebe za důležité, to je nepotřebné a vlastně i špatné. Existuje jediná cesta. Ve volbách opět Svobodným ukázat co si o nich občané myslí, tak jako na jaře.

0 0
možnosti

andy_warhol

30. 9. 2010 18:03
Re: Problém je, že u nás byla železná opona,

pane eurohujere, ono vas to prejde. jednou uz nebude ani ta propaganda fungovat a vy prohlidnete, co za temi vyhodami ktere jste vyjmenoval ve skutecnosti platite (ovsem jestli si nevazite svobody, tak nemame o cem mluvit).

Jenze pak uz bude bohuzel pozde. my ostatni se na tu ranu pripravime a nedame svoji kuzi zadarmo. vy eurohujeri budete cumet a nezbyde vam nic nez oci pro plac. Protoze to ze to casem praskne a bude to bolet je temer jiste. jedina nejistota je kdy to nastane.

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

26. 9. 2010 23:52
To máte z toho...

...že rozeznáváte jen dvě světové strany - levou a pravou. A pak se divíte, že lžilevice s lžipravicí nás rukou společnou a nerozdílnou dovedly až do samé Brusele. ;-)

-

Ti leví i ti praví mají týž zájem: jednu ruku nám sevřít kolem krku a druhou nám vyšacovat kapsy. Čím dřív si to voliči uvědomí a přestanou tu sbírku gaunerů legitimizovat, tím lépe pro nás všechny. Nebo jste snad od nich někdy viděl nějakou reálnou podporu transparentního a liberálního ekonomického modelu (u pravičáků) nebo funkčního sociálního systému (u levičáků)? Já ne - a to to už od devadesátých let sleduji poměrně podrobně. Už od samého počátku se u nás stále dokola opakuje týž model: reforma - utahování opasků občanům - rozhazování plnými hrstmi - reforma - utahování opasků občanům. Stále dokola jedno a totéž. A když už se lid začíná moc bouřit, stačí poštvat oranžové proti modrým a smát se jim, jak se krásně řežou.

0 0
možnosti
JN

eiji

27. 9. 2010 19:02
Re: To máte z toho...

Výborně, díky, tenhle názor jsem tu dost postrádal.

Ono je krásné jak lidi berou orwellovský stát za modlu a ochotně mu věří slovní veletoče:

Trh je dobrý... ALE nesmí ho být "příliš moc", monopol je špatný... ALE stát ho mít musí (nehledě na to, že jediný skutečný monopol je ten státem nařízený a prosazovaný), násilí je špatné... ALE stát je na něm postaven, vzdělání je ohromně důležité... ALE musí ho poskytovat stát, stát všechno na co sáhne podělá... ALE stát mít musíme, protože jinak bychom se asi navzájem všichni pozabíjeli.

Ach jo.;-(

0 0
možnosti
M

meloun.rudy

26. 9. 2010 23:18
Letos j a sem byl na dovolené ve Španělsku, autem

už potřetí a ani jednou mě nekontrolovali.Jen jednou Guardia Civil v Pyrenejích chtěla vidět doklady.

Mám příbuzný ve Švýcarsku, tak 2x nebo 3x ročně je navštěvuju a nepamatuju si na jedinou kontrolu v Německu. Ve Švýcarsku kontrolují jen dálniční známky. Nevím, asi mám štěstí. 

0 0
možnosti
H

Hroznej_puberťák

27. 9. 2010 9:28
Re: Letos j a sem byl na dovolené ve Španělsku, autem

Pravidelné autobusové linky (SA, Eurolines) vybírají VŽDY, někdy i tu samou dvakrát, třikrát po sobě různé hlídky. Pokud náhodou nějaký bus kontrole ujde, je to proto, že těsně předtím jel jiný bus a hlídka nestihla oba. Pak se vybírají zájezdové busy, dodávky a pak dle nálady osobáky, zvlášť když je pauza mezi linkami. V osobáku není ta pravděpodobnost kontroly až tak velká, v jednom směru je na daném úseku od každé skupiny (policie, BAG a celníci) zpravidla jen jeden "lovec". Pokud jezdíte přes Rozvadov, doporučuji se po průjezdu "čárou" hned za budovami dívat vpravo, většinou tam stojí trojkový bavorák, to je policajt. Odchytává na parkoviště asi po 10-15km, tam maj dokonce obytku...

0 0
možnosti
  • Počet článků 210
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1306x
Vědecký pracovník a člen strany Svobodní.

Blog píši zejména o těch, kteří se z nás snaží vytrénovat mistry ve skoku na špek.